Provinciale bekercompetitie doorgelicht

Lees het verslag van de provinciale bekercompetitie dames en heren.

Competitieleider Bavikhove (heren) uitgebonjourd door Knack Volley D.

De provinciale bekercompetitie die het jongste weekend aan de zestiende finales toe was leverde enkele verrassingen op. Meest opmerkelijk is misschien wel de eliminatie van competitieleider Bavikhove A (Promo 1) die op bezoek moest bij Knack Volley D dat in de onderste regionen van de klassering huist. Een stuntzege dus van deze Knackploeg die de competitie in de hoogste reeks afwerkt want dit was geen amalgaam van hoger spelende Knack-jeugdspelers. Het leverde alvast een boeiende bekerconfrontatie op waarin Bavikhove met 26-28 opende, Knack met 25-22 gelijkstelde waarna de bezoekers 20-25 verdubbelden. Knack dwong dan wel met het kleinste 25-23 verschil de belle af om zich daarin met 15-8 vlot te kwalificeren voor de achtste finales. En daarin ontvangt Knack D tweedeprovincialer Wivo Wingene.

Met Tievolley Tielt B werd nog een tweede eersteprovincialer geëlimineerd. Verleden weekend al was subtopper Ooigem met 0-3 te sterk voor de nog puntenloze rode lantaarn die de eerste set wel verdienstelijk tot 24-26 aandrong maar finaal 0-3 verloor.

In de achtste finales lijken een Citivo Gits – Rembert Torhout C en Ooigem – VKt Torhout ons wel interessante bekerconfrontaties.

Naast de tien Promo 1-ploegen spelen ook de tweedeprovincialers Wingene, Rembert Torhout D, Decospan Menen B en Bavikhove B die achtste finales. Doskom Moorslede B en Packo Zedelgem C zijn de derdeprovincialers die de jongste bekerronde overleefden. In die achtste finales is een Doskom A – Doskom B wel de curiositeit. Met de teruggekeerde Doskomspelers Vandenabeele, Dewulf en Malfait die bij de B-ploeg de sloffen weer aanbonden kan het nog een boeiend bekertreffen worden met die vierpuntenvoorgift elke set voor Doskom B.

Hermes Oostende, VT Merlo Lendelede en Gullegem uitgebekerd bij de dames.

Met Lendelede, Oostende en Gullegem werden drie Promo 1-ploegen geëlimineerd. Het tweede geklasseerde Merlo Lendelede verloor met 3-2 bij Bevo C. Lendelede kwam wel 1-2 in sets voor maar verloor de vierde set met 25-18 om in de finale met 15-12 uitgeschakeld te worden voor de achtste finales.

Hermes Oostende liep bij middenmoter en neofiet Vosta Staden op een 3-0 eliminatie. Alleen de eerste herneming kon de kustploeg met 25-23 de schijn op deelwinst even hoog houden. Maar zowel de eerste (25-19) als derde beurt (25-21) was Staden zegezeker.

Tweedeprovincialer Bredene haalde de kwalificatie in de belle bij Gullegem dat wel twee keer op setvoorsprong kwam. Maar met eerst 18-25 en in set vier 17-25 haalde Bredene gemakkelijk de belle die met 12-15 gewonnen werd.

Doordat Tielt vroeger al door VKt Torhout geëlimineerd werd worden de achtste finales met acht Promo 1-ploegen afgewerkt. Bredene A, Waregem B, Bissegem B en Bevo D zijn de tweedeprovincialers die doorgaan. Uit Promo 3 kwalificeerden Floralux Dynamivo Dadizele, Ingelmunster B, Harelbeke en Avelgem B zich voor die achtste finales. Die worden afgewerkt in het weekend van 16-17 december. Uit de confrontatie Dadizele – Ingelmunster stoot zeker één derdeprovincialer door naar die kwartfinales. Voor de samenstelling van die kwartfinales en de halve eindstrijd wordt opnieuw geloot.